Bu yazımızda psikolojim bozuk mu sorunuza cevap verirken aynı zamanda psikolojim bozuk mu testi çözebilir ve psikolojim bozuk ne yapmalıyım sorusuna da cevap veriyor olacağız.
Psikoloji veya Ruh bilimi,davranışı ve zihni inceleyen bilimdir.Bilinçli ve bilinçsiz olayların yanı sıra daha çok duygu ve düşüncenin incelemesini içeren Psikoloji, çok kapsamlı bir bilimsel alandır.
Psikolojimin Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarım?
Kişinin kendisi için psikolojim bozuk mu sorusunu sorması çok önemli ve değerlidir. Çünkü içgörü sahibi olmak; kişinin ruh sağlığının olumlu yönde gelişmesine ve ilerlemesine büyük katkı sağlar. Psikolojim bozuk mu sorusunun gerçek cevabını uzman psikologlar verebilir, bunun için psikolojim bozuk mu diye düşünüyorsanız uzman bir psikoloğa başvurabilirsiniz. Psikolojimin bozuk olduğunu nasıl anlayabilirim diyorsanız bir erkek veya kadın psikolojim bozuldu diyor ise psikolojisinin bozuk olup olmadığını anlaması için; öncelikle kendisine bazı test niteliğinde sorular sorması gerekir.

Psikolojim Bozuk Mu Testi Çöz
Psikolojim bozuk mu testi çözmek aslında insana sadece farkındalık katabilir, bu teste bakarak psikolojim bozuldu demek doğru bir yöntem değildir. Fakat siz yine de psikolojim bozuk mu diye düşünüyorsanız, aşağıdaki testte bulunan soruları sorabilirsiniz:
- Kendimi genelde nasıl hissediyorum?
- Mutlu mu, Mutsuz mu?
- Üzgün mü?
- Kızgın mı?
- Öfkeli mi?
- Kırgın mı?
- Psikolojim bozuldu Güçsüz hissediyorum.
Psikolojisi bozuk insanların psikolojiyi düzeltmek için bu soruların yanıtını kendine vermesi çok önemlidir. Ancak burada önemli olan; anlık duygular ve düşünceler değildir. Bu duygu ve düşüncelerin genele yayılmasıdır. Bir başka deyişle, belirli bir süre boyunca kişinin kendisini kötü hissedip hissetmemesi; gerçek anlamda psikolojik bozukluğu olup olmadığının işareti olacaktır.
Psikolojim Bozuk Ne Yapmalıyım?
Kişi psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorsa, psikolojim bozuk ne yapmalıyım sorusunu sürekli sormaya başlar. Eğer kişi kendisini belli bir süredir mutsuz, öfkeli, vb. hissediyorsa bozuk olan psikolojiyi düzeltmek için; neden böyle hissettiğini ve düşündüğünü önce bir kendisine sormalıdır. Bunun yanıtını kendi içinde bulmaya çalışmak çok önemlidir ve belki de yanıtını bulması çok kolay olacaktır. Eğer kişinin kendi başına başa çıkamayacağı bir durum söz konusuysa işte o zaman bir uzman psikolog yardımı ile bir takım psikoloji testleri uygulanarak durum belirlenir.

Ancak bazen günlük rutinler de insanları çok sıkıp bunaltabilir. Monoton bir yaşam sürmek; bir süre sonra bazı insanların psikolojilerinin bozulmasına neden olur. Böyle zamanlarda yapılması gereken en önemli şeylerden biri; kişinin ilgi alanları ile ilgili bazı ufak tefek değişiklik yapmasıdır. Sosyal etkinliklere katılmak, ya da normalde yaptığından daha farklı sosyal etkinlikler oluşturmak, çeşitli uğraş ve hobiler bulmak; bozuk olan psikolojinin düzelmesinde düşünüldüğünden çok daha etkilidir.
Psikolojiyi Düzeltmek İçin Ne Yapmalıyız?
- Psikolojiyi düzeltmek için kendinizi şımartacak ufak hediyeler alın.
- Psikolojisi bozuk bir erkek veya kadın banyo yapmak pek istemez, bu sorun için hoş kokulu duş jeli alarak, keyifli bir banyo yapabilirsiniz.
- Toplumdan kaçarak bozulan psikolojiyi düzeltemezsiniz, çeşitli aktivitelerde bulunun, sinemaya gidin, güzel bir kafeterya da bir kahve içip etrafı izleyin.
- Sizin sorununuz olduğu kadar başka insanların da sorunları çok, hatta sizden daha fazla çıkmazda olan kişiler mutlaka vardır. Bunları düşünüp güçlü olmaya çalışın.
- Psikolojim bozuldu ne yapmalıyım diye düşünüp kendinizi mutlu edecek yaptırımlarda bulunmak psikoloji nasıl düzelir sorusunun cevabıdır.
Mutlu olmak aslında hem çok zor, hem de çok basittir. Her şey bir kenara; kişinin psikolojisinin iyi olmasının en önemli anahtarı kendisini sevmesi, zaaflarına, sorunlarına rağmen kendisiyle barışık olması, problemlerinden kaçmaması, aksine onlarla yüzleşmesi ve her daim kendine bir hedef belirleyip, o hedefi gerçekleştirmek için elinden geleni yapmaya çalışmasıdır.
Psikoloji Nedir? Nasıl Etkilenir?
Psikoloji; insan davranışlarını ve zihinsel süreçlerini inceleyen ve bunların altında yatan nedenleri araştıran bilim dalıdır. İnsanın doğumundan, hatta anne karnındayken başlayan bir süreç vardır. İnsanın ileride sahip olacağı mizacı ve kişiliği daha anne karnında belirlenmeye başlar ve doğduktan sonra da bu süreç devam eder. Genetik özellikler kadar, kişinin nasıl bir aile içine doğduğu ve hangi sosyal ve ekonomik koşullar altında yetiştiği de; ruhsal sağlığının ve kişiliğinin oluşumunda belirleyici bir rol oynar. Sağlam bir ruhsal yapıya sahip olarak yetişen bir insanın psikolojisi de bununla paralel olarak kendine yer bulur.
İnsan psikolojisinin bozulma belirtileri arasında çok çeşitli ve farklı sebepleri olabilir. Birçok şey psikolojiyi olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. Kişinin yetiştiği ortamdan kaynaklanan ve kötü bir aile ve sosyal ortamda büyümesi; onun psikolojisinin temellerinin daha en baştan sağlıklı atılmamasını sağlar. Örneğin; ailede şiddetle büyüyen, ya da küçükken travmatik bir olayla yüzleşen bir kişinin; gelecekteki psikolojisinin sağlıklı olması oldukça zor olabilir. Küçüklükten getirdiği psikolojik sorunları ve bozuklukları aşmak için, kendisinin büyük çaba sarf etmesi ve güçlü olması çok önemlidir.
Bunun aksine sağlıklı bir çevrede yetişen bir bireyin olaylarla başa çıkma becerisi ve verdiği tepkiler çok daha farklı olacaktır. Ancak ister sağlıklı ister sağlıksız koşullarda yaşasın; her insanın yaşam boyu karşısına olumlu olduğu kadar, birçok olumsuz şey de çıkar. Birçok kez yaşamın katlanılmaz olduğu hissini her birey deneyimler. Ancak bunların birçoğu geçici duygu ve düşüncelerdir. Eğer kalıcı olursa; işte o zaman ortada psikolojik bir bozukluğun olduğundan söz edilebilir.
Halk dilinde de çok popüler olmuş bir tabir vardır. Birçok kişiden sıklıkla: Psikolojim bozuldu “Psikolojim bozuk mu!” sözü duyulur. Bunların bazıları gerçeklik payı taşırken, bazıları sadece kişinin anlık ruh hallerini betimlediği anlamını taşır.
Psikolojim bozuk olduğunu nasıl anlarım?
Psikolojim bozuk mu sorusuna cevap vermeniz için sizde yorgunluk, halsizlik, umutsuzluk, iletişimsizlik duygularına sahip olup duş almamak ve yememek gibi günlük rutin işleri yapmak istememeniz gerekmektedir.
Psikolojim çok bozuk nasıl düzeltebilirim?
Yaşam şeklinizi düzene sokun, düzenli yürüyüş yaparak diğer spor aktivitelerine de katılın. Kendinize hobiler yaratın. Günlük en az 7 saat uyuyarak vücudunuzu dinlendirin. Alkol ve uyuşturucu kullanımından uzak durun.
Psikolojisi bozuk insanlar ne yapar?
Yorgun ve halsiz olur, umutsuzluğa kapılırlar. İletişimsizlikte psikolojisi bozuk insanlarda görünür. Genelde psikolojisi bozuk insanlar günlük rutin işleri de yapmak istemezler.
Psikolojisi bozulan kişi ne yapmalı?
Kesinlikle ilk önce bir psikologdan randevu alarak sorununun temeline inmeli. Eğer psikoloğa gidecek durumunu yoksa, hayatınızı düzene sokup, spor veya başka hobiler edinip kafanızı dağıtın. Kafanızı kötü düşüncelerle meşgul etmeyin.
Bir insan ruhunu nasıl iyileştirebilir?
Bir insan ruhu halini bir hedef ve amaç edinerek atlatabilir. Ruh halinde sıkıntı olan insanlar dışarı çıkmalı, meditasyon yapmalı yeni hobiler edinmeli ve hayattan hiç bir zaman kopmamalıdır. Kafanızı kötü düşüncelerden uzaklaştırıp dağıtacak her türlü aktiviteye katılmalıdır.
Bu yazımızda sizlere psikolojim bozuk mu nasıl anlarım sorusuna cevap vermiş olduk. Dilerseniz sitemizde bulunan Sarımsak Yanığına Ne İyi Gelir?, Inverter Klima Nedir?, Lazer Epilasyon His kaybı Yapar mı? ve KYK Kredisi Saat Kaçta Yatar? yazılarımızı okuyabilir, Profesör Emekli Maaşı Ne Kadar? – 2022 ve Bugün Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım? – 2022 yazılarımızı da okuyabilirsiniz.